Hoe het begon

In 1949 begonnen enkele enthousiaste amateurfotografen uit Huizen in clubverband hun fotografie te verbeteren. Zo ontstond officieel Amateur Fotoclub Flevo. Fotograferen bestond voor hen uit het maken van foto’s en het ontwikkelen en afdrukken ervan in de donkere kamer.

De huidige leden van de club zijn inmiddels allemaal overgestapt op digitale fotografie.
De leden laten foto’s zien op de lichtbak of via de beamer. Deze foto’s worden besproken met als doel om hiervan te leren. Soms heeft het getoonde werk een thema, soms is het vrij keuze.

De club is aangesloten bij de

Fotobond- Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie
Alle leden ontvangen vier maal per jaar het tijdschrift ‘Fotobond in beeld’, met informatie, commentaren en vooral veel foto’s. En voor degenen die dat willen, geeft het lidmaatschap ook toegang tot landelijke activiteiten zoals workshops en tentoonstellingen.